"Master Duel": Volkswagen Touareg VS. Land Rover Discovery

"Master Duel": Volkswagen Touareg VS. Land Rover Discovery
"Master Duel": Volkswagen Touareg VS. Land Rover Discovery
Anonim
ImageMaster Duell: Volkswagen Touareg VS. Land Rover Discovery 01
ImageMaster Duell: Volkswagen Touareg VS. Land Rover Discovery 01

Som bekant kan Touareg pila genom centrum även i sin lite stora kropp, medan Land Rover är född till tvärs över regnskogen och har sin terrängförmåga på bollen, så många kanske misstänker att Land Rover är avsedd att vinna terrängtävlingen om han tävlar med Touareg.

För att konfrontera den "obestridliga" åsikten genomförde TFLCAR nyligen ett terrängtest, där teamet gjorde kontrast mellan Volkswagen Touareg och Land Rover Discovery, och videon går långt utöver våra spekulationer.

För att skapa en opartisk hållning gentemot två konkurrenter var båda testfordonen i detta experiment i 2004 års version. I testet av markfrigången klarade Land Rover Discovery testet enkelt med sitt tuffa däck och robusta lyftkapacitet som förväntat. Och Volkswagen Touareg, överraskande nog, kontrade testet lika lätt som vad Discovery utförde.

I nästa testuppgift kämpade Discovery sig igenom hindren, medan Touareg klarade testet utan ansträngning. Till kärnan är VW Touartrg packad med elektronik för att hantera traction control plus en fyrhjulig oberoende fjädring för att klara av stötar och gropar. Även om båda bilarna har slutfört sina uppgifter är det tydligt att Touareg presterar bättre.

Det är värt att nämna att 2004 års Land Rover Discovery har en 4,2-liters V-8-motor som ger 217 hk och 300 pundfots vridmoment. Touareg använder en 4,2-liters V-8-motor från Audi som ger 310 hk och ett vridmoment på 302 pundfot.

Båda bilarna är suveräna i sina respektive aspekter, men det Touareg gjorde i den här videon var oväntat.

Rekommenderad: