Myford Touch vilseleder? Ägare kan få skadestånd

Myford Touch vilseleder? Ägare kan få skadestånd
Myford Touch vilseleder? Ägare kan få skadestånd
Anonim

Proton Saga rustade upp ett nytt infotainmentsystem i mitten av livets ansiktslyftning. Vissa Ford-fordon har också infotainmentsystemet uppdaterat, men inte för ansiktslyftning eller vad som helst, utan för dess medfödda defekt.

Advokatfirman Hagens Berman sa i ett pressmeddelande på tisdagen att Ford och Lincoln nått ersättningsavtal med mer än 360 000 ägare i Kalifornien, Massachusetts, New Jersey, North Carolina, Ohio, Virginia och Washington.

Myford Touch vilseleder? Ägare kan få skadestånd! 01
Myford Touch vilseleder? Ägare kan få skadestånd! 01

Enligt Top Class Actions har Ford avsatt 17 miljoner dollar för att avgöra grupptalan.

I enlighet med förlikningen har ägare som köpt eller leasat ett Ford- eller Lincoln-fordon installerat de tidiga versionerna av Myford Touch och Mylincoln Touch infotainmentsystem före den 9 augusti 2013, rätt till ersättningen.

Ersättningsbeloppen beror på hur ofta en ägare eller hyrestagare behövde serva sitt fordon för reparation av infotainmentsystem. Om reparationsbehovet är tre gånger eller mer kommer de att få upp till $400.

Särskilt har dessa två ökända system utrustade i Ford- och Lincoln-fordon 2011-2013 orsakat mycket problem för ägare, till och med allvarligt påverkat körupplevelsen: (i) röstkommandon är besvärliga för att utföra enkla uppgifter; (ii) skärmarna på vissa modeller är svåra att nå, och det finns många knappar utspridda i förvirring; (iii) systemet kan feltolka platsen för fordonet och fryser eller kraschar.

När problemet först rapporterades försökte Ford-återförsäljare "lösa" problemet genom att utbilda köpare i hur man löser medfödda brister. Sedan spred sig klagomålet och kritiken och registrerades i 2012 års Consumer Reports Survey, det var då Jim Farley, företagets marknadschef, stod ut och lovade att åtgärda problemet. Knytandet avtog gradvis med uppdateringarna och utökade garantier från fabrikatet, bristerna kvarstår dock - Även om Ford gick med på att förena, förnekade Ford i ett uttalande brott och eventuella problem med systemet och släppte en mjukvaruuppdatering.

"Klassmedlemmar har rätt till en återförsäljarinstallerad eller självinstallerad mjukvaruuppdatering till den aktuella kompatibla (MyFord Touch) mjukvaruversionen", uppger Ford på sin webbplats. "För att avgöra om en mjukvaruuppdatering är tillgänglig för självinstallation för ditt fordon, klicka här."

Rekommenderad: