Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City?

Innehållsförteckning:

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City?
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City?
Anonim
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 01
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 01

UMW Toyota Motor introducerade nya Vios tidigare i år, och fräscha upp sin populära B-segment sedan med ett helt nytt utseende och en generös dos av utrustning.

Image
Image

Men har det uppdaterade Toyota Vios-sortimentet vad som krävs för att locka bort köpare från populära Honda City?

Specifikationer för Toyota Vios

  • Motor: 1,5-liters, naturligt aspirerad, portinsprutning, Dual VVT-i
  • Ström: 107 hk @ 6 000 rpm
  • Vridmoment: 140 Nm @ 4, 200 rpm
  • Transmission: CVT-typ automatisk, framhjulsdrift
  • Säkerhet: 7 krockkuddar, ESC, TRC, BSM med RCTA, PVM, DVR, ISOFIX
  • Pris: RM 87 300
  • Ursprung: Lok alt monterad i ASSB Bukit Raja, Selangor

Vilken variant ska jag köpa?

När det gäller nya Toyota Vios är instegsmodellen 1,5J ett tillräckligt bra val eftersom den har 7 krockkuddar, VSC, TRC, automatisk enkelzons luftkonditionering och nyckellöst insteg med motorns startknapp.

Om budgeten inte är en begränsning är 1,5G det bästa valet eftersom det inkluderar alla bekvämligheter, som läderklädsel, 6 högtalare, större lättmetallfälgar och Optitron-mätare klunga.

Är drivlinan ny?

Under den längsta tiden använde Vios en daterad, men beprövad 1,5-liters VVT-i-motor kopplad till en 4-växlad automatisk växellåda.

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 05
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 05

Men 2016 uppdaterade Toyota Vios med en mycket nyare och effektivare 1,5-liters 2NR-FE Dual VVT-i-motor, samtidigt som den gamla 4-växlade automatlådan lades bort för en modernare CVT-typ automatisk.

Samma drivlina överförs till nya Vios, vilket innebär att drivlinan fortfarande är relativt ny.

Kör Toyota Vios bra?

Kort sagt, nya Toyota Vios kör riktigt bra.

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 06
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 06

Nya Vios löser vägbulor och ojämnheter relativt lätt, utan att överföra till mycket obehag i kabinen. En helt fantastisk bedrift, med tanke på att Vios åker på lågprofildäck i 50-serien.

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 07
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 07

Tystnaden i hytten är också anmärkningsvärd, eftersom Toyota har monterat fler ljudisolerande material på nya Vios. Faktum är att de fabriksmonterade Toyo Proxes R50-däcken gör ett bra jobb med att hålla låga ljudnivåer. Vi önskar dock att greppnivåerna från dessa gummin var bättre, eftersom Vios hade en tendens att gå brett i svängar när de trycktes hårt.

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 08
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 08

I drivlinaavdelningen är Dual-VVT-i-motorn och den automatiska växellådan av CVT-typ förfinad nog att göra Vios till en kompetent långfärdskryssare. Bränsleförbrukningen kunde ha varit bättre, men vi förväntar oss att den kommer att förbättras med tiden.

Underhållskostnad

Vi har sammanställt en tabell som jämför kostnaden för att underhålla Toyota Vios, Honda City och Honda City Hybrid under en period av 60 månader/100 000 km.

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 09
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 09

Honda City Hybrid är den billigaste att underhålla, med den totala räkningen på RM 3 182,05. Nya Toyota Vios är den näst billigaste att underhålla och uppgår till 3 334,00 RM under samma period. Den vanliga Honda City är den dyraste att underhålla, eftersom den kostar RM 3 880.96.

Alla priser är baserade på tillverkarens information med halvsyntetisk motorolja. Dessa priser inkluderar inte kostnader för förbrukningsvaror, såsom däck, bensin eller batteribyte.

Så jag ska köpa Vios eller staden?

Både Honda City och nya Toyota Vios är riktigt kompetenta modeller i segmentet. Det finns ingen entydig vinnare här, eftersom båda modellerna har sina för- och nackdelar.

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 10
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 10

För dem som reser mycket på motorvägar är Vios ett bättre alternativ eftersom den åker och hanterar som ett fordon med större segment. Nya Vios är också tystare än City i motorvägshastigheter, samtidigt som åkkomforten är överlägsen City.

Trots att några av Toyotas produkter är en hit eller en miss, har de aldrig kompromissat med sin eftermarknadsservice. Toyotas eftermarknadsservice är fortfarande branschens riktmärke.

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 11
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 11

Medan nya Vios kan erbjuda en mycket bättre åkkomfort än City, klorar den Pegoh-byggda City tillbaka med en betydligt rymligare hytt. Utöver det är den praktiska aspekten av City, som erbjuder en stor och djup konsollåda, ett antal mugghållare och förvaringsutrymmen.

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 12
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 12

Om infotainmentsystemet är viktigt för dig, så skjuter det som finns i nya Vios knappt före City, tack vare dess trevligare användargränssnitt. Infotainmentsystemet på City är den största nedgången med ett dåligt användargränssnitt. Vi har använt MP3-spelare med mycket trevligare gränssnitt än så här. Trots det har båda systemen inte stöd för Apple CarPlay eller Android Auto, tyvärr.

Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 13
Nya Toyota Vios – Detta eller Honda City? 13

Till skillnad från nya Toyota Vios kan Honda City också fås som en hybridvariant, som har en hybridmotor kopplad till en 7-växlad dubbelkopplingsautomat. Detta är överlägset en av de sportigaste B-segmentsmodellerna som säljs just nu, även om utrustningsantalet är ganska uruselt. City Hybrid förlorar på LED-strålkastarna, 6 krockkuddar, lädersäten, läderklädd ratt, ingen soft touch-instrumentbräda och 6 högtalares ljudsystem i det toppklassiga City 1,5 V.

Rekommenderad: