Toyotas motåtgärd mot felanvändning av pedaler

Toyotas motåtgärd mot felanvändning av pedaler
Toyotas motåtgärd mot felanvändning av pedaler
Anonim

Har du ett spännande klipp när du kör? Missbruk av pedalen och orsakar oavsiktlig acceleration; I nödfall tryckte din fot av misstag på gasreglaget och inte avbrottet.

Sådana incidenter kan leda till olyckor, förluster och ibland även skador på relevant personal. Det är en huvudvärk i alla länder.

Enligt rapporter från utländska medier bad Japans ministerium för land, infrastruktur, transport och turism den 5 juli Toyota och sju andra stora biltillverkare att ta fram en lösning för olyckor orsakade av felaktig användning av gaspedalen.

Toyotas motåtgärd mot felanvändning av pedal 01
Toyotas motåtgärd mot felanvändning av pedal 01

I ljuset av den lokala polisens data har 149 dödsolyckor inträffat från januari till juni 2019, med förare som är 75 år och äldre. 11 procent av dessa dödliga olyckor tros ha orsakats av felanvändning av pedalen.

För att förhindra detta kommer Toyota att distribuera en uppgraderad version av säkerhetsfunktionen med namnet "Toyota Safety System 2.0" 2020 för att ytterligare förbättra antikollisionsprestandan och förarassistansen.

Angående felanvändning av pedaler planerar Toyota att introducera en ny funktion som kan upptäcka fotgängare.

Honda tillkännagav tidigare också sitt beslut att installera en funktion för att undvika missbruk av pedaler på framtida modeller, och enheten kommer att gå med i Honda Sensing Safety Suite. Medan detekteringen kommer att fokusera på objekt.

Här på Toyota, om föraren av misstag trampade på gaspedalen istället för bromsen, och någon eller en cykel upptäcks framför, skulle bilen inte röra sig och motorkraften skulle dämpas. Motoreffekten kommer också att dämpas när systemet upptäcker att föraren slår i pedalen.

Tävlingsgäng kan göra dig besviken. Men biltillverkarna måste sluta bejaka pojkåkarnas fantasier om kraft och hastighet. Toyota tänker mer på fotgängare och cyklar.

The Japan News avslöjar en del lockande information om att Toyota siktar på att lägga till den nya funktionen i nya bilar i slutet av året, med början med Prius. Företaget vill också tillåta eftermontering av äldre bilar för ett pris på cirka 50 000 ¥ (cirka 470 USD) eller mindre.

Rekommenderad: