Mr Hypercar: Mannen som förvandlade varje bil han rörde till guld

Innehållsförteckning:

Mr Hypercar: Mannen som förvandlade varje bil han rörde till guld
Mr Hypercar: Mannen som förvandlade varje bil han rörde till guld
Anonim

Loris Bicocchi har arbetat för Lamborghini, Pagani, Koenigsegg, KTM och Dallara sedan 1974 och har en större ambition att göra sin egen bil vid 61 års ålder.

Och mannen kör så här:

1974 hoppade han av college och tog upp en nybörjarroll som FoU. Efter att han blivit testförare arbetade han på Countach och Diablo innan hans tidigare Lamboghini FoU-chef började med Bugatti och bjöd in honom att gå ihop.

Sex år, 50-timmarsveckor och att köra tiotusentals kilometer, det är vad Bicocchi har tillägnat Bugatti. Han trodde att det skulle vara för evigt för resten av hans liv tills företagets kollaps 1995.

"Jag rensade aldrig mitt skrivbord", säger han medan han står i den ekande tomheten på FoU-avdelningen.”Jag ville inte – jag visste att det skulle betyda att det verkligen var över.”

Bicocchi gav inte upp Bugatti ens efter kollapsen. Han fortsatte att arbeta med Bugatti EB110, som sedan övergick i begränsad produktion. Bicocchi var också ansvarig för att ta hand om Sultanen av Bruneis bilsamling, inklusive Porsche 962 och 37 Lamborginis.

Bicocchi gick med Horacio Pagan, hans tidigare Lamborghini-kollega, och mekanikern Remo Pizzinardi för att bilda det lilla teamet bakom den första Zondan. "Vi var nära vänner och han sa att han ville göra sin egen bil."

Hemligheten med en testförare

Under tiden fick han också ett köruppdrag med Koenigsegg efter att ha sett CC8S-prototypen på Parismässan 2000. Det var då Bicocchi verkligen visade sin filosofi som testförare:för att säkerställa att bilarna han arbetade på hade helt distinkta karaktärer

“Hemligheten med en testförare är att inte försöka ändra identiteten på en bil”, säger han. Du måste göra det så gott det kan vara, att göra det säkert och att göra det spännande – inte att ge det din personlighet. En Koenigsegg ska aldrig vara som en Pagani, en Pagani kan inte vara en Koenigsegg.”

"Jag kommer inte att göra projekt som inte tilltalar mig. Jag tänker alltid: kan jag hjälpa till och är det intressant?” säger Bicocchi och erkänner att han nyligen tackade nej till chansen att arbeta på en framtida högpresterande elbil. "Med hybrider kan du använda elektrifiering för att göra bilen mer dynamisk", säger han, "men jag är inget fan av rena elbilar. Jag kanske är för gammal.”

Rekommenderad: