Nytt Proton 3S-center öppnar i Kuantan

Nytt Proton 3S-center öppnar i Kuantan
Nytt Proton 3S-center öppnar i Kuantan
Anonim
Proton Service Center framtill
Proton Service Center framtill

Pesat Auto CTM Sdn Bhd (Pesat Auto) öppnade officiellt sitt nya Proton 3S-center här idag. Det är det tredje återförsäljarstället som öppnas i Kuantan som bär företagets nya företagsidentitet.

Proton Service Center interiör
Proton Service Center interiör

Bestående av 6 fack, 4 hissar och en bebyggd yta på 750 kvadratmeter, detta nya outlet med en total investering på RM2.3 miljoner, ligger centr alt längs stadens huvudväg. Pesat Auto är övertygad om att detta försäljningsställe kommer att öka försäljningen med cirka 30 % och servicegenomströmningen kan möjligen öka med 40 %.

Proton Service Center mottagning
Proton Service Center mottagning

“Affärslandskapet har förändrats enormt under åren. Kundernas behov och förväntningar har också förändrats snabbt. För att hålla kunderna anslutna till oss och vara med oss på lång sikt är det nödvändigt för oss att fortsätta utvecklas för att betjäna våra kunder effektivt. Ett one-stop center kommer att vara en plattform som gör det möjligt för oss att uppfylla våra kunders önskemål och samtidigt utöka och bredda vår kundbas”, säger Tee Keh Hock, direktör för Pesat Auto CTM Sdn Bhd.

Proton Service Centers serviceplatser
Proton Service Centers serviceplatser

Nya PROTON handlar om att se till att kunderna får den bästa känslan när de går in i en PROTON-butik, oavsett om det är för försäljning eller service. I grund och botten är det så att kunderna får samma upplevelse på alla PROTON-butiker.

Proton Service Center
Proton Service Center

“Vad vi försöker göra är att se till att när en kund går in i en PROTON-butik så känner de omedelbart PROTON-upplevelsen. Vi betonar kundvård, och ännu viktigare, att ta itu med eventuella problem på ett professionellt sätt. Vi förstår att lyssna på kunder inte kan vara ett alternativ – det är en prioritet. Ju mer vi engagerar oss i våra kunders behov, desto bättre kan vi betjäna dem och lösa deras problem, säger Dr Li Chunrong, verkställande direktör för Proton.

Proton Service Center
Proton Service Center

Proton fortsätter sin exceptionella försäljningsmomentum. I augusti såldes 9 127 enheter i hela landet och en tillväxt på 36 % jämfört med föregående år, vilket gör den till den högsta bland de fem bästa varumärkena i landet. Bolaget är också optimistiskt om försäljningen och är övertygade om att avsluta året med högre siffror.

Proton Service Center
Proton Service Center

Inom Proton överträffar varje region jämfört med förra året. Östkusten går bra med en tillväxt på 8 % för regionen, och Pahang såg en ökning med 10 %. Modeller som Saga och Persona är fortfarande en favorit, medan X70 står för 30 % av försäljningen i staten.

Proton har hittills 102 butiker med 3S & 4S status i drift över hela landet.

“Vi kommer att fortsätta att ge oss ut på denna transformationsresa och vi kommer att sträva efter att fortsätta att imponera våra kunder. Förhoppningsvis med fler uppgraderade 3S & 4S-butiker på plats över hela landet, kommer vi sakta men säkert att dra fler kunder till varumärket, säger Dr Li.

Rekommenderad: