BMW Group Financial Services Malaysia är värd för uppskattning Night of Joy and Unity för att fira företagskunder

BMW Group Financial Services Malaysia är värd för uppskattning Night of Joy and Unity för att fira företagskunder
BMW Group Financial Services Malaysia är värd för uppskattning Night of Joy and Unity för att fira företagskunder
Anonim
BMW Group Financial Services Malaysia
BMW Group Financial Services Malaysia

BMW Group Financial Services Malaysia stod värd för sin Customer Appreciation Night 2019 som ett erkännande av sina långvariga kunder och partners.

Över 185 deltagare bestående av företagskunder på toppnivå och uppskattade affärspartners av premiumbilmärket bjöds på en gourmetmiddag tillsammans med livlig underhållning. Några tog också hem lyckodragningsvinster som inkluderade exklusiva varor från BMW.

VD för BMW Group Financial Services Malaysia (BMW Credit (Malaysia) Sdn. Bhd. och BMW Lease (Malaysia) Sdn. Bhd.), Tobias Eismann sa: Tack vare de många branschledare vi har BMW Group Financial Services Malaysia har samarbetat med genom åren och kan fortsätta att upprätthålla ett ekosystem där både privatpersoner och företagskunder kan dra nytta av vår omfattande lista med affärs- och mobilitetslösningar i Malaysia. Vi inser att vår framgång drivs av de starka relationerna med våra kunder, och ikväll ska vi fira just det – de relationer vi har upprätthållit med våra företagskunder, partners och vänner genom åren. Detta firande av glädje och enhet inom den större BMW-familjen visar att vi är starkare tillsammans.”

BMW Group Financial Services Malaysia är i partnerskap med många branschledare inklusive Allianz, Tokio Marine, Paynet och Celcom; som alla deltog i evenemanget. Lösningarna som tillhandahålls av BMW Group Financial Services Malaysia, i samarbete med dessa branschledare, inkluderar finansiering, försäkring och företagsmobilitetslösningar, bland andra mobilitetsbehov.

Bland de senaste partnerskapen är ett med Paynet och Citibank för att tillhandahålla digitaliserat stöd till finansiering som kallas e-direktdebitering, som nu är tillgängligt för enskilda kunder och kommer att utökas till företagskunder under första kvartalet 2020. BMW Group Financial Services Malaysia erbjuder också Corporate Mobility Solutions (CMS) tillsammans med BMW Group Malaysia, ett initiativ som tillhandahåller skräddarsydda tjänster för företags mobilitetsbehov. De uppskattade kunderna sträcker sig från multinationella företag till lokala företag.

“I en värld där mobilitet inte alltid är tillgänglig, kartlägger vi på BMW Group Financial Services Malaysia vägen mot enkel mobilitet för alla företagsorgan i landet. Med hjälp av våra branschpartners tror jag att vi leder arbetet för bättre, mer inkluderande mobilitetslösningar i Malaysia, säger Tobias Eismann.

Rekommenderad: