Sluta slänga mig, tack

Sluta slänga mig, tack
Sluta slänga mig, tack
Anonim
Sluta slänga mig, snälla 01
Sluta slänga mig, snälla 01

Jag minns att jag tog mig tillbaka till Kuala Lumpur från Johor Bahru via North-South Expressway i en Mercedes-AMG GLA 45. Trafiken var ganska upptagen den dagen och jag höll ett säkert avstånd med bilen framför medan du sveper förbi de långsammare bilarna i mittfilen.

Plötsligt smälte en första generationens Toyota Vios in i det snabba körfältet och kom farligt nära baksidan av Mercedes-AMG GLA 45. Nu, innan du anklagar mig för att ha hamnat i snabbfilen, jag rör mig med flödet av trafiken.

Sluta slänga mig, snälla 02
Sluta slänga mig, snälla 02

Till min passagerares förvåning gav jag vika för bakluckan Vios – i en GLA 45 Som jag förklarade för min förbryllade (och något missnöjd) passagerare, i samma ögonblick som jag drar i bromsarna och AMG Performance bromsok klämmer de slitsade rotorerna, det finns inget sätt i helvetet att Vios kunde stanna i tid. Det är inte en risk jag är villig att ta.

Sluta slänga mig, snälla 03
Sluta slänga mig, snälla 03

Kom igen folk, jag förstår att du har bråttom men det kommer aldrig att finnas en bra ursäkt för dig att ha bakluckan. Det är inte ett lopp, det här draget att "sätta press" på föraren framför dig kommer aldrig att få plats på allmänna vägar.

Genom bakluckan har du ett kortare avstånd att stanna, minskar din felmarginal och blockerar din medvetenhet om vår omgivning. Kort sagt, det finns absolut ingen merit i att stänga upp den andra bilens stötfångare.

Sluta slänga mig, snälla 01
Sluta slänga mig, snälla 01

Du äventyrar dig själv, din familj, dina vänner och viktigast av allt andra oskyldiga trafikanter. Håll ett säkert avstånd till bilen framför dig, och om personen hamnar i körfältet är ett mjukt helljus på avstånd mycket, mycket säkrare och lika effektivt som baklucka.

Till Vios-ägaren, jag hoppas att du med glädje berättar för dina kamrater att en GLA 45 gav vika för dig. Till alla andra, snälla var inte en baklucka som han/hon.

Rekommenderad: