Ny generation Toyota 86 och Subaru BRZ bekräftad

Ny generation Toyota 86 och Subaru BRZ bekräftad
Ny generation Toyota 86 och Subaru BRZ bekräftad
Anonim
Toyota 86 och Subaru BRZ
Toyota 86 och Subaru BRZ

Toyota Motor Corporation och Subaru Corporation har kommit överens om att fördjupa sin affärsrelation. Toyota meddelade på fredagen att de kommer att öka sin andel i Subaru från 16,8 % till 20 %. I gengäld kommer Subaru att köpa Toyota-aktier för 80 miljarder yen.

Båda företagen bekräftade också att de kommer att fortsätta utveckla nästa generations Toyota 86 och Subaru BRZ.

Toyota Prius och Subaru XV
Toyota Prius och Subaru XV

Förutom den kommande Toyota 86/BRZ-duon kommer Toyota och Subaru också att tillsammans utveckla en plattform dedikerad till batteridrivna elfordon (BEV) och tillsammans utveckla en BEV-modell, som båda kommer att använda Subarus AWD teknologier och Toyotas elektrifieringsteknologier.

Efter den nordamerikanska marknaden Subaru Crosstrek Hybrid kommer Subaru även att implementera Toyota Hybrid System (THS) i andra Subaru-modeller.

Toyota Hybrid
Toyota Hybrid

Toyotas president Akio Toyoda sa: "Under denna gång på århundradet av djupgående förvandling, även om CASE förändrar hur bilar kommer att vara, kommer körglädje att förbli en inneboende del av bilar och är något som jag tycker att vi måste fortsätta att starkt bevara. Jag är själv en rallyist, och genom min erfarenhet av att träna hårt i en Impreza har jag känt underverken i Subarus AWD-teknologier i mina ådror. Samtidigt har vi på Toyota gjort allt vi kan för att finslipa vår fyrhjulsdriftsteknik genom att bland annat delta i World Rally Championship. Våra företag, som båda länge eftersträvat körglädje, vill nu sträva efter möjligheterna att göra allt bättre bilar lämpliga för CASE-eran genom att föra samman våra styrkor och genom att ytterligare fördjupa vår relation."

Subarus president Tomomi Nakamura sa: "Mellan vårt företag och Toyota finns en allians som redan har en historia på 14 år. Under denna tid har vi fördjupat våra band inom olika områden som produktutveckling, produktion, och försäljning, inklusive genom personalutbyten. Genom att ta vår relation ett steg längre och ömsesidigt finslipa vår teknologi, kommer vi att stärka vår förmåga att svara på CASE och andra krav, och kommer att påskynda våra gemensamma ambitioner att göra allt bättre bilar. Denna nya ett steg i vår allians med Toyota kommer att leda till att förbättra "njutning och sinnesfrid" som Subaru har åtagit sig att leverera, och jag är övertygad om att våra kunder kommer att älska det vi erbjuder genom dessa ansträngningar."

Rekommenderad: