I korthet: Honda City 2019, fortfarande standardvalet?

Innehållsförteckning:

I korthet: Honda City 2019, fortfarande standardvalet?
I korthet: Honda City 2019, fortfarande standardvalet?
Anonim
Honda City front
Honda City front

(Honda City 2019 modell | Galleri)

Fjärde generationens Honda City kom lok alt 2014 och den var bland de första i segmentet att erbjuda sex krockkuddar med stabilitetskontroll, vilket satte den före konkurrenterna på den tiden.

Honda City översikt
Honda City översikt
Honda City mått
Honda City mått

Dess närmaste rival, Toyota Vios, har allround skivbromsar men vid den tiden hade den bara 2 krockkuddar och gick utan elektroniska hjälpmedel som traction control och stabilitetskontroll. I det stora hela, särskilt när säkerheten beaktas, lutade det gunst mot Honda City 2019.

Men Toyota tittade inte passivt på när Honda rullade in i försäljningen, 2019 års ansiktslyftade Vios får tot alt 7 krockkuddar med den så viktiga grepp- och stabilitetskontrollen. Dessutom får den upptäckt av döda vinkeln, larm för korsande trafik bakifrån och en 360 graders parkeringskamera.

Honda City bakdetalj
Honda City bakdetalj

Honda gav också Honda City en uppfräschning i mitten av cykeln 2017, och erbjöd ännu mer utrustning som standard. V-specifikationen får de lockande LED-strålkastarna såväl som bakljusen. Vi älskar våra lysdioder, eller hur? Det vill säga tills tiden för byte kommer.

Honda City interiör
Honda City interiör

Vad gör Honda City 2019 unik?

Ett ess på Hondas ärm skulle vara den fullhybridvariant som följde bara månader efter introduktionen av ansiktslyftet. City är den enda modellen i sin klass som erbjuder den sofistikerade hybriddrivlinan och den bränsleeffektivitet som följer med den.

Det ger också mer prestanda än den vanliga City, med en kombinerad effekt på 138 PS och 170 Nm vridmoment som går genom en 7-växlad dubbelkopplingsväxellåda. Dämparna är ominställda och kopplar ihop det med ett snabbare styrförhållande, vilket ger en mer underhållande körning.

Hur mycket kostar Honda City 2019?

Priser för Honda City 2019 börjar från 73 836 RM för S-varianten till 86 983 RM för V-varianten. Hybridvarianten är prissatt till RM 92 172.

Honda City pris
Honda City pris
Honda City för och nackdelar
Honda City för och nackdelar

När fjärde generationens Honda City kom var den (och är fortfarande) klassledande när det gäller invändigt utrymme med gott om benutrymme och axelutrymme. Dess kabin är också den mest praktiska i sin klass med stor och djup konsollåda, mugghållare och papperskorgar.

Honda City bakutrymme
Honda City bakutrymme

Honda City 2019 kör också bättre än förväntat. Den är smidig och lyhörd med tillräcklig kraft så när du väl visar den några hörn så klarar den dem ganska bra.

Men Vios klarar sig fortfarande bättre och dessutom är kabinen tystare. Den har också bakre skivbromsar medan Honda City 2019 använder trummor. Medan Honda Citys hantering är anständig, känns styrningen lite för lätt. Infotainmentens användargränssnitt är ganska dåligt och verkar vara sämre än modellen före ansiktslyftning.

Honda City sida
Honda City sida

Med allt detta sagt, om du letar efter en rymlig, praktisk och effektiv bil för din dagliga verksamhet är Honda City 2019 ett utmärkt val. Men konkurrenterna, nämligen Toyota Vios, har kommit ikapp med funktionsspelet och kan till och med ha överträffat det en aning. Även om utrymme är din prioritet, är Honda City 2019 fortfarande obesegrad.

Vilka är alternativen?

Honda City alternativ
Honda City alternativ

Rekommenderad: