1,5L-motorn i Perodua Myvi och Toyota Yaris, är de samma?

1,5L-motorn i Perodua Myvi och Toyota Yaris, är de samma?
1,5L-motorn i Perodua Myvi och Toyota Yaris, är de samma?
Anonim
Perodua Myvi vs Toyota Yaris
Perodua Myvi vs Toyota Yaris

Tja, ja och nej. Ja, de är båda 1,5-liters Dual VVT-i-motorer från NR-motorfamiljen och de är båda tillverkade i samma Daihatsu Perodua Engine Manufacturing-fabrik i Sendayan Techvalley i Negeri Sembilan.

Och nej, de har lite olika motorkoder, 2NR-FE för Toyota Yaris och 2NR-VE för Perodua Myvi. Det är dock bara ett annat suffix för Toyota och Daihatsu.

Wikipedia kommer att berätta något annat, och säger att Daihatsus 2NR-VE är ett stålblock medan Toyotas 2NR-FE är ett aluminiumblock. Detta är felaktigt. Båda motorerna är nu aluminiumblock och en enkel inspektion under huven kommer att bekräfta det. Både 2NR-VE och 2NR-FE har samma slagvolym på 1 496 cc.

Peroduas eget specifikationsblad bekräftar att Myvi använder en 2NR-VE-motor och att det är ett aluminiumblock, återigen i motsats till Wikipedia-inlägg.

Toyota Yaris motor
Toyota Yaris motor

De två motorernas hästkraftssiffror skiljer sig dock något åt. 2NR-FE producerar 107 PSoch 140 Nm i vridmoment medan 2NR-VE, beroende på exakt modell, producerar 103 PS och 136 Nm vridmoment.

Perodua Myvi motor
Perodua Myvi motor

Bilar med 2NR-FE-motorn inkluderar Toyota Vios, Toyota Yaris och Toyota Sienta. När det gäller 2NR-VE-motorn sitter den i Perodua Myvi, Perodua Aruz, Toyota Rush och Toyota Avanza. I fallet med de bakhjulsdrivna Toyota Rush, Aruz och Avanza är motorn monterad längsgående.

Detta betyder också att det är en av de mest använda, pålitliga motorerna i Malaysia, med mycket få vanliga problem rapporterade.

Från vad vi kan förstå och för alla ändamål är de samma motor om än med olika inställning kopplad till en annan transmission. Satsa på att Myvi ser ut som en stjäl nu bredvid Yaris, eller hur? Lita på oss dock, förfiningen av Yaris är på en annan nivå jämfört med Myvi.

Rekommenderad: