Mazda MX-30 är Mazdas första elbil och den har självmordsdörrar

Mazda MX-30 är Mazdas första elbil och den har självmordsdörrar
Mazda MX-30 är Mazdas första elbil och den har självmordsdörrar
Anonim
Mazda MX-30 är Mazdas första elbil och den har självmordsdörrar! 01
Mazda MX-30 är Mazdas första elbil och den har självmordsdörrar! 01

Japp, du läste titeln rätt. Mazda MX-30 presenterades precis på Tokyo Motor Show (TMS) 2019 och det är Mazdas första helt elektriska fordon (EV).

Detta är en viktig milstolpe för Mazda när företaget går från rena förbränningsmotorer till elektrifiering i nästa steg av hållbara mobilitetsteknologier.

En annan diskussionspunkt för MX-30 är dörrarna i självmordsstil som Mazda kallar det "Freestyle Doors". Självmordsdörrar dök upp först i sportärret RX-8.

Inuti har MX-30 en ännu mer minimalistisk kabinarkitektur med en flytande mittkonsol som ger intrycket av en luftig kabin. I linje med temat hållbarhet är delar av interiören som sätena och trädetaljer inredda med återvinningsbara material

MX-30 mäter 4 395 mm i längd, 1 795 mm i bredd och 1 570 mm på höjden med en hjulbas på 2 655 mm – samma mått som CX-30 crossover.

Under presentationen försäkrade Mazda upprepade gånger att MX-30 kommer att vara lika rolig att köra som deras vanliga förbränningsmotorfordon och kunder kan se fram emot dess körupplevelse.

Som med alla elbilar ger golvlitiumjonbatteriet bilen en lägre tyngdpunkt och avsaknaden av förbränningsmotor ger bilen bättre viktfördelning och balans. Tillsammans med Mazdas berömda chassijustering finns det inte mycket att tvivla på om deras ord.

Företaget undanhåller fortfarande detaljerna om drivlinan, men vi vet att den är känd som e-SkyActiv och kommer att anta ett 35,5 kWh litiumjonbatteri som ger en beräknad räckvidd på 200 km. Mazda har också retat att ett alternativ för roterande räckviddsförlängare kommer att finnas tillgängligt i framtiden.

Europeiska beställningar kommer att påbörjas idag medan kundleveranser förväntas starta 2020. Mazda MX-30 har ännu inte tillkännagetts för Asien-regionen.

Rekommenderad: