Subaru Symmetrical AWD, varför det är den bästa AWD-lösningen

Subaru Symmetrical AWD, varför det är den bästa AWD-lösningen
Subaru Symmetrical AWD, varför det är den bästa AWD-lösningen
Anonim
2019 Subaru Forester och Subaru XV offroad
2019 Subaru Forester och Subaru XV offroad

Förutom att de är kända för att ha en boxermotor i sina modeller, är Subaru också välkänd för sitt symmetriska fyrhjulsdriftssystem (AWD).

Image
Image

Balans uppnås genom att använda Subarus lättviktiga, kompakta boxermotor, som är utlagd i en rak linje framför fordonet. Sedan finns det den mycket tyngre transmissionen, som är placerad nära fordonets mitt. Genom att placera drivlinan (motor och transmission i denna layout, har Subaru-modeller med symmetrisk AWD lika stor vikt på alla fyra hjulen. Tack vare denna balans är tröghetsmomentet lågtvid inbromsning och svängning, vilket i sin tur innebär en roligare körupplevelse för föraren.

Boxermotorn hjälper också till med effektivitet, eftersom motorn matar kraft direkt till systemet. Jämfört med andra AWD-system som matar kraft till andra komponenter innan de når hjulen (vilket påverkar bränsleekonomin och minskar motoreffekten), är Subarus lösning enklare och effektivare, men kan fortfarande erbjuda en nästan perfekt sida-till-sida-symmetri.

Precis som vi människor med lika långa fötter och händer som gör att vi kan gå ordentligt, finns symmetri även i drivaxlarna i Subaru Symmetrical AWD-systemet, eftersom de är utrustade medlika långa drivaxlar.

… -krig, men istället med din ratt). Vridmomentstyrning är tydligare på mer kraftfulla fordon, eftersom framhjulen måste klara av kraft och styrning. Med Subarus lika långa drivaxlar fördelas kraften lika till alla fyra hjulen, vilket eliminerar den fruktade vridmomentstyrningen.

Till skillnad från andra AWD-system som körs på 2WD-läge för det mesta, bara byter till AWD-läge efter att ha upptäckt en förlust av dragkraft, skickar Subarus symmetriska AWD kraft till alla fyra hjulen alltid, alltså förbättrar dragkraften Eftersom Subarus symmetriska AWD har sina bakhjul är inkopplade hela tiden, gör det systemet långt mer lyhörd än andra AWD-system, men på bekostnad av sämre bränsleförbrukning.

2019 Subaru Forester fram
2019 Subaru Forester fram

Boxermotorn är, med enkla ord, en väldigt platt, lågt monterad motor, och eftersom den tunga motorn och transmissionen är balanserade över framaxeln har Subaru Symmetrical AWD-systemet ettlåg tyngdpunkt som ytterligare förbättrar fordonets köregenskaper

2019 Subaru XV bak
2019 Subaru XV bak

Trots alla dessa fördelar har det symmetriska AWD-systemet också sina nackdelar. En av de största nackdelarna är det faktum att AWD-hårdvaran tar upp mycket utrymme. På grund av det är den större Subaru XV:s bagageutrymme cirka 100 liter mindre än en mindre Honda HR-V.

Förutom Subaru BRZ (som är en bakhjulsdriven modell) har alla andra Subaru-modeller det symmetriska AWD-systemet, inklusive den nyligen introducerade Forester och XV.

Rekommenderad: