Billigaste bilen till försäljning med AEB, Perodua Axia

Billigaste bilen till försäljning med AEB, Perodua Axia
Billigaste bilen till försäljning med AEB, Perodua Axia
Anonim
Perodua Axia bakdetalj
Perodua Axia bakdetalj

Perodua Axia Advance är den billigaste bilen som är utrustad med Autonomous Emergency Braking (AEB) till RM 43 190.

De flesta av oss har varit där, kanske någonting fångade vår uppmärksamhet från vägen tillfälligt, eller så trampade vi fel på gaspedalen, eller så var vi för upptagna på hostar Facebook. En bråkdel senare och bam!

Men en funktion som inte blir distraherad eller för upptagen är AEB. Det är ett system som upptäcker en förestående kollision framför och varnar föraren. Om föraren inte svarar bromsar den maxim alt för att stanna eller åtminstone mildra kraschen.

ASA-animation
ASA-animation

AEB är under paraplybeteckningen Advanced Driver Assistance System (ADAS) och olika tillverkare namnger det olika. När det gäller Perodua kallar de det Advanced Safety Assist (ASA) och Axia är utrustad med den nyare ASA 2.0.

Perodua Axia ASA
Perodua Axia ASA

Basic AEB-system fungerar i låga hastigheter, som ASA i Perodua Myvi som är upp till 30 km/h. ASA 2.0 höjer det ett snäpp för att fungera i hastigheter upp till 100 km/h.

Förmågan att upptäcka objekt varierar mellan tillverkare eftersom vissa system använder kameror eller en millimetervågsradar, eller båda. ASA är kamerabaserat och använder ett par kameror för att bedöma avstånd, liknande våra mänskliga ögon.

Perodua Axia kameror
Perodua Axia kameror

Utan radar är dock räckvidden naturligt begränsad och dåliga siktförhållanden som dimma, regn eller till och med bländning från solen kan hindra dess prestanda.

För budgetbilar som Axia fungerar den tillräckligt bra och är för tillfället den billigaste bilen på rea som har denna funktion.

Rekommenderad: