Här är några bilar som går snabbt i stil och komfort som 620 PS McLaren GT

Innehållsförteckning:

Här är några bilar som går snabbt i stil och komfort som 620 PS McLaren GT
Här är några bilar som går snabbt i stil och komfort som 620 PS McLaren GT
Anonim
McLaren GT fram
McLaren GT fram

Grand tourer eller GT är en fras för att beskriva bilar gjorda för höghastighetscruising, som kombinerar prestanda och lyx. Traditionellt sett har de flesta GT-bilar frontmotorer och är tyngre, vilket avtrubbar smidighet och smidighet.

Det är här 2019 års McLaren GT drar en fördel gentemot traditionella GT-bilar. McLarens syn på en GT-bil är att kombinera lyx, praktisk och smidighet.

Pris till RM 908 000 (utan skatt och tillval), McLaren GT motiveras av en 4:a.0-liters dubbelturboladdad V8 som ger 620 PS och 630 Nm i vridmoment. Sekelsprinten tar 3,2 sekunder och går hela vägen till en topphastighet på 326 km/h

McLaren GT interiör
McLaren GT interiör

Men om du letar efter något mer traditionellt finns det fler än ett fåtal val när det kommer till GT-bilar.

Här är det handplockade urvalet om du skulle behöva en för att korsa kontinenter i missilliknande hastigheter.

Aston Martin DBS Superleggera, från RM 1 205 000 (utan skatt och optioner)

Aston Martin DBS Superleggera fram
Aston Martin DBS Superleggera fram

Också ett brittiskt märke som McLaren, men de är kända för att tillverka GT-bilar sedan evigheter och de har den orubbliga bilden av James Bond.

DBS Superleggera drivs av en 5,2-liters dubbel turboladdad motor som genererar 725 PS och 900 Nm vridmoment, skickar kraft till en 8-växlad ZF automatisk växellåda.

100 km/h välkomnas från stillastående på 3,4 sekunder och toppar vid 340 km /h. Borde vara mycket snabbt för de flesta.

Aston Martin DBS Superleggera interiör
Aston Martin DBS Superleggera interiör

Inuti finns det en nästan fyrkantig ratt med läder överallt. Och på den här nivån är himlen gränsen för personalisering.

Ferrari 812 Supersnabb, från RM 1, 578, 800 (utan skatt och tillval)

Ferrari 812 Supersnabb fram
Ferrari 812 Supersnabb fram

Roligt hur engelsmännen har ett italienskt namn medan italienaren har ett engelskt namn. Men hur som helst, där DBS är turboladdad har 812:an en naturligt aspirerad V12 som sjunger till nästan 9000 rpm.

V12-symfonin är orkestrerad av en 6,5-liters enhet som harmoniserar 800 PS och 718 Nm vridmoment till en 7-växlad dubbelkopplingsväxellåda. Den når refrängen på 100 km/h på 2,9 sekunder och når sin högsta ton vid 340 km/h

Ferrari 812 Supersnabb interiör
Ferrari 812 Supersnabb interiör

Trots sin relativt tunga vikt jämfört med McLaren, underlättas dess smidighet av det supersnabba styrförhållandet och bakhjulsstyrningen.

Och det är en Ferrari, bara det kan vara tillräckligt för att försegla affären för vissa.

Bentley Continental GT, från RM 1 900 000 (med moms, utan tillval)

Bentley Continental GT fram
Bentley Continental GT fram

Ännu en brittisk, men med tanke på det anglo-tyska förhållandet mellan Bentley och Volkswagen AG kan detta vara den mest germanska britten här.

900 Nm vridmoment. Att spurta till 100 km/h från ett helt stopp tar 3,7 sekunder och det kommer att fortsätta till en topphastighet på 333 km /h

Bentley Continental GT interiör
Bentley Continental GT interiör

Interiören är en blandning av teknik och lyx med den roterande displayen, riklig användning av läder, trä och metallbitar. Precis som de andra bilarna här är anpassningsnivån nästan oändlig.

Lexus LC 500, RM 1, 242 000 (inkl. moms)

Lexus LC 500 fram
Lexus LC 500 fram

Även om det inte är lika prestigefyllt eller exotiskt som de andra märkena som nämns här, men det känns ändå lika speciellt. Dess skönhet är ganska obestridd eftersom ja, titta bara på den.

Lexus är den minst kraftfulla här med sin 5,0-liters V8 som gör 477 PS och 540 Nm vridmoment, vilket förklarar den långsammaste sekelsprinttiden på 4,4 sekunder och en toppfart på270 km/h.

Lexus LC 500 interiör
Lexus LC 500 interiör

Och det bästa är att LC 500 förmodligen kommer att hålla för evigt med tanke på dess härkomst.

McLaren GT bakdetalj
McLaren GT bakdetalj

McLaren GT är för närvarande den enda mellanmotoriserade grand tourern och är idealisk för dem som vill ha en superbilsupplevelse utan den praktiska nackdelen.

Med det sagt, mitt val skulle vara Ferrari 812 Superfast eftersom det är svårt att förneka den ljudmässiga njutningen av en naturligt aspirerad V12.

Rekommenderad: