Video: Nästa Proton MPV? Geely Jiaji MPV 1,5L Mild-Hybrid Turbo, se vad som är bra

Video: Nästa Proton MPV? Geely Jiaji MPV 1,5L Mild-Hybrid Turbo, se vad som är bra
Video: Nästa Proton MPV? Geely Jiaji MPV 1,5L Mild-Hybrid Turbo, se vad som är bra
Anonim
Image
Image

Om Proton någonsin bestämmer sig för att ersätta Exora, finns det starka skäl att tro att Geely Jiaji skulle vara den nya Proton MPV. Det är därför vi har lagt händerna på en i Kina för att ta reda på om Jiajis utrymme, funktioner och prestanda skulle locka malaysiska kunder.

Bilen som testades är en högspecifik variant dekorerad med alla klockor och visselpipor som LED-strålkastare, 18-tums legeringar, panoramasoltak, eldriven baklucka, luftventiler bak och den senaste GKUI-baserade pekskärmen infotainmentsystem med intelligent röstkommando.

Om du attraheras av oseriösa men trendiga föremål, är Jiajis uppvärmda och kylande mugghållare, 72 färger omgivande belysning och rörelseaktiverade takbelysning skulle visa sig vara ett riktigt spektakel.

Hyttutrymmet är välanvänt med gott om rörelseutrymme för föräldrar på främre raden och barn bak. Sittpositionen i Jiaji är dock inte riktigt lika bekväm som vad du kan förvänta dig av en Nissan Serena eller Toyota Innova.

Det är dock inte slutspelet för Jiaji eftersom vuxna med medelhöjd fortfarande kan arbeta sig runt till en bekväm sittställning med vissa justeringar av sätena.

Det som är ännu mer nedslående var bagageutrymmet som inte är större än vad du får från en Honda BR-V eller Perodua Aruz. Den tredje raden kan fällas ihop för extra last (kan utökas upp till 845 liter) men sätena skapar en puckel, som visas i videon, vilket gör det lite jobbigt att lasta föremål.

Geely Jiaji finns tillgänglig med 4 bensinmotor alternativ – 1,5-liters 3-cylindrig turbo (178 PS/ 255 Nm ), 1,8-liters 4-cylindrig turbobensin (184 PS / 300 Nm), 1,5-liters 3-cylindrig mild-hybrid turbo (190 PS/ 300 Nm ) och 1,5-liters 3-cylindrig laddhybrid (258 PS / 385 Nm).

2020 Geely Jiaji 1.5 turbomotor
2020 Geely Jiaji 1.5 turbomotor

Basen 1,5-liters 3-cylindrig är ihopkopplad med en 6-växlad manuell medan den 1,8-liters 4-cylindriga kvarnen får en 6-växlad automat (som Proton X70). Endast elektrifierade drivlinor är kopplade till en 7-växlad (våt-typ) dubbelkopplingsautomatlåda.

På säkerhetsfronten har högspecifika varianter av Jiaji möjlighet till semi-autonoma körfunktioner som kombinerar autonom nödbromsning, adaptiv farthållare och filhållningshjälp. Det avancerade körassistanssystemet (ADAS) på Jiaji kan göra det möjligt för den att följa bilen framför upp till 150 km/h och byta fil självständigt.

2020 Geely Jiaji recension
2020 Geely Jiaji recension

… att kallas Proton X50.

Under tiden får du nöja dig med Proton Exora.

Rekommenderad: