Ägarrecension: Min Honda CR-V – Är det en bra idé att ersätta en MPV med en SUV?

Innehållsförteckning:

Ägarrecension: Min Honda CR-V – Är det en bra idé att ersätta en MPV med en SUV?
Ägarrecension: Min Honda CR-V – Är det en bra idé att ersätta en MPV med en SUV?
Anonim

Facebook: JJ Chang

Ägarrecension av Honda CR-V
Ägarrecension av Honda CR-V

Leker med tanken på SUV

I slutet av 2016 var jag på jakt efter en ny familjebil, och efter att ha ägt en Toyota Estima 2.4 Aeras från 2010, ville jag inte skaffa en annan MPV eftersom alternativen var begränsade. Mina MPV- alternativ vid den tiden var Toyota Alphard, Toyota Vellfire, Honda Odyssey och Nissan Elgrand. Jag kunde ha v alt en nyare Estima, men den nyare modellens kroppsstil och interiör var densamma som min gamla. Med den ökande populariteten för stadsjeepar lekte jag med tanken på att skaffa en stadsjeep. De erbjuder det praktiska hos en MPV samtidigt som de har ett robust utseende och hög markfrigång, vilket gör att du kan köra med full last utan att behöva oroa dig för att förstöra golvlister och underrede. Eftersom jag inte behövde 7 sittplatser eller det utrymme en MPV erbjuder, bestämde jag mig för att skaffa en SUV istället.

Jag undersökte SUV-marknaden och minskade mina alternativ. Jag behövde en SUV som var pålitlig, rymlig, praktisk och hade ett snyggt utseende. Jag fick sedan välja mellan Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail, Mazda CX-5 och Honda CR-V. 2017 fick jag en ansiktslyftad Honda CR-V 2.0 2WD i Taffeta White. Jag valde Honda CR-V eftersom den verkade vara den bästa allroundmaskinen för mig. Den är praktisk, har samtidigt ett robust men elegant utseende, och med tanke på att det är en Honda, visste jag att jag inte skulle behöva oroa mig mycket för tillförlitlighet. Jag valde 2.0 2WD-varianten istället för AWD-varianterna eftersom jag inte behövde fyrhjulsdrift, inte heller behövde jag bära full last hela tiden, och på lång sikt kommer 2WD-modellen att vara mer bränslesnål.

Exteriör

Honda CR-V Ägarrecension
Honda CR-V Ägarrecension

… ramar och dimljushus gör att bilen får ett elegant och elegant utseende trots den övergripande robusta designen. De vita HID-lamporna från fabriken ger bra synlighet på natten, även om jag tycker att de är för ljusa i vissa situationer. Proportionerna är välbalanserade och dörrarna har en bred öppning som gör det enkelt att komma in och ut.

Honda CR-V HID-ljus
Honda CR-V HID-ljus

Interiör och körerfarenhet

Ägarrecension: Min Honda CR-V - Är det en bra idé att ersätta en MPV med en SUV? 03
Ägarrecension: Min Honda CR-V - Är det en bra idé att ersätta en MPV med en SUV? 03

På insidan hjälper den svarta insidan att dölja fläckar, även om repor syns väldigt lätt tack vare massor av hårdplast (mer om detta senare). Lädersätena är mjuka men ändå stödjande och bekväma på samma gång. Det finns en genomtänkt funktion i bagageutrymmet som är de fällbara sätena med en knapptryckning. Genom att dra i en liten lucka kommer baksätena att ramla ner i en enda rörelse och avslöja ett enormt lastutrymme för att lagra allt du kan behöva ta hand om. När det gäller körupplevelsen skulle jag inte beskriva den som spännande. Den har lätt styrning och hanteringen är medioker. Det är mer av en situation som "bara får jobbet gjort", även om jag måste säga att bilen känns flytande i höga hastigheter. Infotainmentet är grundläggande, med endast en CD, USB, Aux, AM, FM och Bluetooth- alternativ för musik. Förutom det visar displayen bara resinformation, backkamera och bensinkörning eftersom jag fick 2:an.0 liters modell. Ljudkvaliteten är anständig, men inte bra. Ljudet är skarpt och måttligt klart, men basåtergivningen är dålig. Det finns en liten blå LED monterad på taket som gör det mycket lättare att se saker på natten utan att behöva tända kabinbelysningen, och automatiska torkare är också en riktig njutning.

Honda CR-V grundläggande infotainment
Honda CR-V grundläggande infotainment

En del irritationer jag har om Honda CR-V inkluderar avsaknaden av automatiska strålkastare. Jag tycker att det är löjligt att för en bil som kostar RM140k, kommer den inte med autoljus. En annan negativ punkt är hur liten den främre passagerarens fotutrymme är, med en längd på bara hälften av vad föraren får, många passagerare har klagat på bristen på benutrymme i främre passagerarsätet. Som nämnts tidigare är köravdelningen välsorterad, men även med full last känns bilen i höga hastigheter flytande. Även om kupén är väl sammanställd gör den överdrivna användningen av plast istället för mjuka material på platser som de övre dörrpanelerna att bilen känns billig och är en skrapmagnet. 2.0-motorn är inte snabb eller spännande, men den får jobbet gjort, även om det ibland kan kännas lite trögt, speciellt när det är fler än 3 vuxna i bilen. Infotainmentdisplayen är lite liten för min smak. Eftersom den är mindre än min smartphoneskärm är läsbarheten dålig och det är svårt att se detaljer med backkameran.

Fördelar och nackdelar
Fördelar och nackdelar
Betyg av Honda CR-V
Betyg av Honda CR-V

Slutsats

Efter att ha ägt Honda CR-V i cirka 3 år nu kan jag säga att jag har haft en problemfri upplevelse med Honda CR-V. Förutom regelbundet underhåll behövde jag inte ens skicka CR-V till SC för att några problem skulle lösas. Den är pålitlig, praktisk, rymlig, ser bra ut och till och med bränslesnål, vilket är allt jag behöver för min familjebil.

Rekommenderad: