Video: Vi ifrågasätter om 2021 års Honda City RS e:HEV är värt sitt RM 106k begärda pris

Video: Vi ifrågasätter om 2021 års Honda City RS e:HEV är värt sitt RM 106k begärda pris
Video: Vi ifrågasätter om 2021 års Honda City RS e:HEV är värt sitt RM 106k begärda pris
Anonim

Honda Malaysia lanserade den helt nya femte generationens Honda City i oktober 2020. Vid lanseringen hade Honda endast tre varianter att erbjuda, basspecifik S-variant, mellanspec E och V variant. RS i-MMD som du ser här kom inte till utställningslokalerna förrän i mars tidigare i år.

Och priset som RS kom med fick flera personer att göra en dubbeltagning. Det är inte bara prissatt över RM 100 000 utan det kostar också nästan RM 20 000 mer än V under det. Även när Honda Malaysia introducerade Honda Sensing i V:n var priset inte i närheten av RS.

Men det finns en anledning till prislappen. Med alla klockor och visselpipor som kommer med RS som en hel svit av Honda Sensing ADAS, elektronisk parkeringsbroms (EPB) och mockaomslagna säten, är det inte svårt att förstå varför den har en premie över de vanliga varianterna.

City RS har också ett 7-tums helt digit alt instrumentkluster som inte bara ser bättre ut utan visar mer information jämfört med sina bensindrivna syskon.

Som sammanfattningsvis producerar City RS i-MMD 1,5-litersmotor 109 PS och 253 Nm. Motorn är kopplad till en e-CVT som skickar kraft till framhjulen.

Medan Honda Malaysia hävdar att RS har en bränsleförbrukning på 3,6 L/100 km, gav våra tester verkliga resultat på 5,2 L /100 km, vilket är ganska bra med tanke på att vi gjorde flera 0-100-0 km/h sprinttester däremellan.

Honda-fans är uppdelade i två läger, vissa hävdar att om du fyller på ytterligare RM 4 600 får du en bas Honda Civic, andra har förklarat att du har en bränslesnål B-segment sedan med en full svit av ADAS är det bättre alternativet. Berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Rekommenderad: