Mazda går Zoom Zoom med biodiesel

Mazda går Zoom Zoom med biodiesel
Mazda går Zoom Zoom med biodiesel
Anonim
Mazda går Zoom Zoom med biodiesel 01
Mazda går Zoom Zoom med biodiesel 01

… I ett försök att förverkliga koldioxidneutralitet, strävar Mazda Motor Corporation efter att popularisera användningen av nästa generations biodieselbränslen och har tävlat i Super Taikyu Race på Okayama International Circuit under helgen 13-14 november med biodiesel.

Den valda maskinen är inte en med några snurrande trianglar utan istället en mer konventionell Mazda Demio Skyactiv-D 1.5 som drivs av Team NOPRO. Under ledning av Toshihiko Nogami har laget tävlat i Super Taikyu-serien sedan 2015 och har även tävlat i Super GT-serien innan dess.

Mazda går Zoom Zoom med biodiesel 02
Mazda går Zoom Zoom med biodiesel 02

När biltillverkare begränsar sin inställning till nästa generations motivation för sina fordon; Mazda väljer istället att fokusera på ensamkrafts alternativ och tror att framtiden ligger i att erbjuda kunderna en mängd olika alternativ för att uppnå koldioxidneutralitet. Detta inkluderar hybrider, elbilar och naturligtvis dieslar i ett försök att uppnå sitt mål om koldioxidneutralitet till 2050.

Nummer 37 "Mazda Spirit Racing Bio koncept Demio" körde på 100 procent biobaserat bränsle tillverkat av använd matolja och mikroalgfetter. Dessutom kommer Skyactiv-D 1.5-motorn i racerbilen att fungera med ihållande toppprestanda utan några motormodifieringar. Den deltog i ST-Q-klassen och körde på ett biobränsle kallat "Susteo" från Euglena och i samarbete med NOPRO3-racingteamet. Från och med nästa år kommer Mazda att intensifiera sina ansträngningar och delta i uthållighetsloppets alla omgångar under hela säsongen. Planen är att ta emot bränsle från Euglena även till nästa säsong.

Mazda går Zoom Zoom med biodiesel 01
Mazda går Zoom Zoom med biodiesel 01

ST-Q-klassen är en klass öppen för bilar som utvecklats av tillverkare och godkänts av Super Taikyu organisationskommitté. Att hålla Mazda sällskap på nätet är Toyota med en vätgasdriven Corolla.

… och eftersom dessa bränslen även kan användas som alternativ till dieselbränsle i befintliga fordon och utrustning utan några modifieringar, krävs ingen ytterligare infrastruktur för bränsleförsörjning. Därför kan biodiesel förväntas spela en framträdande roll som en utmärkt flytande bränslekälla för att främja koldioxidneutralitet.

Mazda är medlem i Hiroshima "Your Green Fuel" Project, ett demonstrationsprojekt i Hiroshima för att popularisera och sprida användningen av nästa generations biobränslen som drivs gemensamt av Hiroshima Council for Automotive Industry-Academia- Regeringssamverkan. I augusti 2020 bekräftade projektet att prestandan för detta biodieselbränsle var i nivå med petroleumbaserat dieselbränsle, och Mazda började använda det i tjänstebilar med dieselmotor.

Rekommenderad: