Toyotas FasterClass-kampanj för nya GR86 är meningslös eftersom den inte behöver

Toyotas FasterClass-kampanj för nya GR86 är meningslös eftersom den inte behöver
Toyotas FasterClass-kampanj för nya GR86 är meningslös eftersom den inte behöver
Anonim
Toyotas FasterClass-kampanj för nya GR86 är meningslös eftersom den inte behöver 01
Toyotas FasterClass-kampanj för nya GR86 är meningslös eftersom den inte behöver 01

… spektrum som tilltalar varje blodkropp som skulle ge oss en botten. Den nya Toyota GR86 är förmodligen den mest lättillgängliga och de har inte sparat några kostnader för att ge den den reklamkampanj den förtjänar… även om vi inte vet exakt vad den betyder.

På baksidan av att ha tagit den främsta försäljningsplatsen i USA på nästan ett sekel, har Toyota lanserat en tredelad global reklamattack för den nya sportcoupén som bildar en underbar trio med GR Yaris och GR Supra att fungera som en formidabel prestationstrio bland deras stall.

Ledande med "designad av entusiaster för entusiaster" etos, den nya kampanjen har titeln "FasterClass." För att vara rättvis vet vi inte riktigt vad det står för exakt. Icke desto mindre finns det en känsla av folk som känner till som visar oss hur det går till med GR86. Dessa experter inom sina respektive områden hyllas som professorer; därav termen.

Var och en av Toyotas tre agenturpartners; Saatchi & Saatchi, Conill Advertising och Intertrend var med och skapade varsin annons.

Saatchi & Saatchi gick all out. De repade in alla proffsdriftare som hör ihop med Toyota-märket i Formula Drift. Fredric Aasbø, Ryan Tuerck, Ken Gushi och Hunter Taylor tog till ratten i den nya kupén under ledning av den legendariske tunern Stephan Papadakis. Kampanjen kommer att se alla proffsen närma sig vardagskörning i GR86.

Under tiden tog Conill Advertising till en stadsmiljö med den vardagliga mannen-på-gatan som tog på sig professorns hatt. Dessa "stadsprofessorer" består av budförare, taxichaufförer och ambulanspersonal som sätter sig bakom ratten på GR86:an och kommer att använda sina kunskaper om staden på bästa sätt.

Sist men absolut inte minst i någon mån är Intertrends kreativa inställning med ingen mindre än Dorikin själv, Keiichi Tsuchiya. Att fördjupa sig i Initial D-animen som hade GR86:s föregångare; AE86, som hjältebil, i annonsen ser Takumi Fujiwara från Initial D i sin AE86 utmanad av Tsuchiya i den nya GR86 på gatorna i Mount Akina.

Av de tre kampanjerna ser Intertrend ut att ha vunnit loppet.

Rekommenderad: